Yudum Akkuş/Selma Karaahmet Balcı/Özlem Ayvaz-Yolculuk Güncesi

“YOLCULUK GÜNCESİ”

Gündelik hayatın, kimlikleri manipüle edici tavrı karşısında “an” da kalmak adına çıktığımız bu yolculuk, geçmişin kümülatif AN’larından oluşan ANI’ların benliğimizle ve üretim pratiğimizle olan diyaloğundaki deneysel bir keşif yolculuğudur. Zaman zaman içsel bir etkileşime, yol aldıkça da mekâna, bedene ve zihne ait birer sembole dönüşür bu yolculuk. Tam da şu anda, belleğe yeniden dalma eylemi bizlere; var olan mevcut gerçeklik ile içsel yolculuk arasındaki kesitte bilinç üstü bir deneyim sunar.  

“Yolculuk Günceleri” isimli grup sergisinde üç farklı sanatçının, üç farklı karaktere sahip eserlerinin odağında bu yolculuğun değişim, dönüşüm ve başkalaşım sürecinin temsilleri yer almaktadır.

 Biraz gerçek, biraz kurgu…

Özlem AYVAZ

2000 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2001 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Aynı yıl içerisinde yüksek lisans eğitim-öğretimini tamamlamak amacı ile Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 35. Madde ile görevlendirildi. 2001-2004 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Animasyon (Çizgi Film) Bölümünde görev yaptı. 2004 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / Animasyon (Çizgi Film) Bölümünde yüksek lisansını birincilikle tamamladı. 2016 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. 2017 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Animasyon Anasanat Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak atanan Özlem AYVAZ , birçok kişisel ve karma sergiye katılarak sanatsal etkinliklerini sürdürmüş aynı zamanda ulusal ve uluslararası çeşitli sempozyumlara da katılım göstermiştir.

Selma KARAAHMET BALCI

Selma Karaahmet Balcı, lisans eğitiminin üçüncü yılı boyunca Fransa’da Ecole Nationale Superieure d’Art de Bourges’ da  öğrenim görmüş ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği’den 2008’de mezun olmuştur. 2011 yılın da aynı üniversitenin Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlayarak doktora eğitimine başlamış ve araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 2016 yılında doktora eğitimini tamamlayan sanatçı, bir çok ulusal ve uluslar arası kişisel ve karma sergiye katılarak sanatsal etkinliklerini sürdümektedir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği  Anabilim Dalında Dr. Öğretiim Üyesi olarak çalışmaktadır.

Yudum AKKUŞ

1985 doğumlu sanatçı Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği’den 2006’da mezun oldu. 2009 yılın da aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sanatçı 2012-2015 yılları arasındaki doktora eğitimi sırasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resimİş Eğitimi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. Şu anda D.E.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.