“Uzun yıllardır ruhumun artan ve gelişen arzusu ile resim yapıyorum. Yaşamın ve sanatın sırlarına doğa eklendi…Doğada gördüğüm çizgi, renk ve ahengi tuvale dökme heyecanını yaşıyorum. Böyle yaratılmış olmanın verdiğini  naif bir ilham esintisiyle. Yaşamı ve sanatı anlama çabası ile geçen yıllarda doğanın eşsiz ve farklı yönlerini görmeye başladım. Gördüklerim once renklerdi, sonra ahenkli çizgileri ve döngüleri keşfettim. Yaşamdaki asıl büyük öğretmen olan doğayı izlemek, ondan beslenmek ve özümsemek başlıca yaşam kaynağım oldu. Mutlu resimler yapmayı seviyorum kendim ve sizler adına…

Biyografi

Resim yapmaya 1985 yılında İzmir Resim Heykel Müzesi’ndeki desen kursu ile başladı. Türk Naif ustası Fahir Aksoy’un Köken Sanat Evi’ndeki atölye grubunda ilk naif eserlerini üretti. Daha sonra İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Yağlı boya bölümüne devam edip sertifika adı. Bireysel çalışmalarına uzun yıllar İzmir Çatalkaya Dağı’nda ikamet ettiği evindeki atölyesinde devam etti. Doğanın kucağında yaşadığı güzel fakat zahmetli deneyimler Çamdalı’nın resimlerindeki özgün tarzın temellerini attı. Çamdalı halen, ailesi ile beraber İzmir Kavacık Dağ Köyünde’ki çiftliğinde yasamakta, tarımla uğraşmakta ve resim çalışmalarını buradaki atölyesinde sürdürmektedir.

1985 yılından bu yana yaşamakta olduğu Kavacık Dağ Köyünde çalışmalarını sürdüren sanatçının “Öbür Dağ” adlı naif  resim sergisi, Dilek Tunalı’nın yönetmenliğini yaptığı, Şebnem Çamdalı’nın sanat hayatının anlatıldığı “Öbür Dağ” ve “Naif” adlı belgesel film gösterimi ile birlikte 15-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında Galeri A’da izleyiciye sunulacaktır.