DİDEM DAYI&RÜÇHAN ŞAHİNOĞLU SERGİLERİNE DAİR…

DAVETIYEorj

Didem Dayı 1973 yılında İstanbul’da doğdu. Halen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde öğretim üyesi olan Dayı yurtiçi ve yurtdışında çeşitli karma sanat ve tasarım etkinliklerine katıldı.

Dayı’nın, kadınlar için ürünler satan hobi dükkanlarından, kadın dünyasının hazır ikonlarından, kulağımıza sıklıkla çalınan replik ve sözlerden oluşturduğu işleri grafik öğeler barındırıyor.

Sergi, ironik bir bakışla cinsiyet kimliğinin inşaasına yönelik görsel ve sözel kültür ürünlerini yanyana getiriyor ve tüm bunların altında gizlenen “kadınlık” ve “erkeklik durumunun altını çiziyor. Gündelik olanın altında yatanın asla masum olmadığı düşüncesi ile bu inşa sürecinin ipuçlarını görünür kılmaya çalışan işler bir anlamda kara mizah örneği sayılabilir.

Yeniden üretimin ve gündelik olanın üzerinden yapılan seçim ve biraraya getirmenin politik bir tavır sergilediğini vurgulayan Dayı, Türkiyedeki cinsiyet kimliği inşaasını görünür kılmayı amaçlıyor.

Didem Dayı’nın kişisel sergisi “Dünyanın en mutlu kadını”, 17 Mayıs – 17 Haziran 2016 tarihleri arasında İzmir, Galeri A’da izlenebilecek.