NURSEL ÖNEN “Simülakr Bedenler Ve Yüzler” Resim Ve Heykel Sergisi

nursel sergi afs

“SİMÜLAKR BEDENLER VE YÜZLER”
NURSEL ÖNEN RESİM VE HEYKEL SERGİSİ
27 NİSAN-18 MAYIS 2016 GALERİ A
“Ruh meydana getirir, şekil verir… Onun Tanrılık tarafı bir yana bırakılırsa, bedensiz hiçbir varlık var olmadığı gibi, hiçbiri de bir renkten mahrum olamaz. İşte bundan dolayı meydana getirmek, şekil vermek ruhun işidir. Bedene gelince o, meydana getirilen, şekil alandır” (Platon)
Bir çeşit simüle etmek belki de; gerçek olmayan bir şeyi gerçekmiş gibi sunmak ya da göstermek, bedenleri ve yüzleri… Yani bir gerçeklik olarak algılanmak istenen görünüm olan “Simülakr”.
Toplum önce onu hazzın merkezine yerleştirdi, daha sonra post-modernizmle parçalara ayırdı ve simülakr bedenler ve yüzler oluşturdu, sanki gerçekmiş gibi ardında saklı ruhu görmeden…
“Simülakr Bedenler ve Yüzler” resim ve heykel sergisi; toplumsal kimliği bedenler ve yüzler aracılığıyla gösteren, her şeye karşı renklerle savaşan aktif bir görünüm. Akşam olduğunda bir parça pamuk ve tonikle yüzünden çıkarılan maskenin endüstriyel güzelliği. Bunu bazen bir resmin renkleri ardına gizlenmiş haliyle, bazen de bir heykelin arkasındaki diğer yüzünde görmek mümkün. Aslında sadece müdahale edilmiş, yaşamdaki görünen yüzü…
Nursel Önen

Sanatçı Nursel Önen’in “Simülakr Bedenler ve Yüzler” adlı sergisinde farklı boyutlarda akrilik ve karışık teknik resimler yer alacak. Bunun yanında, farklı ebatlarda seramik heykeller, metal heykeller ve rölyef de yer alıyor. Çalışmalarında figüratif anlatıma ağırlık veren sanatçı, bunu form ve renk kullanımları ile devam ettiriyor.
Sergi, 27 Nisan-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında Galeri A’da izlenebilir.